+31 6 45 60 15 21 info@fdandb.nl

Onze werkwijze

De eerste stap die we nemen is een intakegesprek waarbij we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Samen kijken we hoe uw huidige situatie is en hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Daarna gaan we dieper in het probleem duiken. We hebben nu een overzicht van de schulden, maar wat is precies de aard van het probleem? Om hierachter te komen bekijken we uw boekhouding, we kijken naar uw workflow, hoe uw medewerkers het doen. Kortom, we nemen het hele bedrijf onder de loep. Dit doen we omdat een schuld meer is dan een reeks cijfertjes. We willen graag de kern van het probleem achterhalen, zodat dit u geen tweede keer meer gebeurt.

Een zakelijk schuld staat nooit op zich. Dit betekent vaak ook iets voor uw privéleven. Daarom is het voor ons ook van belang om naar uw privé financiën te kijken. Zijn uw belastingaangiften op tijd en juist ingediend, heeft u huur, ziekenfonds, energie of enige andere schuld open staan.   

Als we dit goed in kaart hebben gebracht, gaan we kijken wat de volgende stappen zijn.  Hieruit kunnen verschillende scenario’s ontstaan, volledig afhankelijk van uw specifieke situatie.  We kunnen met u een minnelijk traject ingaan, de WSNP of in het derde geval is het voldoende om regelingen te treffen met uw schuldeisers. De duur van een traject is geheel afhankelijk van uw situatie. Dit kan variëren van een paar maanden tot aan 5 jaar of langer.  

Wij nemen contact op met uw schuldeisers en laten uw schulden bevriezen totdat we een oplossing voor ogen hebben. We berekenen het beslag vrije voet en kijken in hoeverre u het kunt aflossen.

Mocht het tot een WSNP of failisement komen, dan wordt u daar door ons helemaal in begeleid. Wij gaan met u mee naar de rechtbank en zorgen dat al uw zaken op orde zijn. Wij staan u ten alle tijden bij.